اسحاق جهانگیری در مراسم تودیع و معارفه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه دولت یازدهم در مقطعی روی کار آمده که کشور دارای مشکلات پیچیدهای در داخل از حیث موضوعات اقتصادی، سطح زندگی و معیشت مردم است و تمامی بخشهای توسعهای باید دولت را در پیشبرد اهداف و رفع چنین چالشهایی یاری کنند.
وی گفت: کشور ما همواره در تاریخ درخشیده و ما هم برای درخشش بیشتر آن باید اقدام به انجام فعالیتهایی کنیم تا بتوانیم جایگاه خود را در دنیا بلند جلوه داده و این کار با رفع مشکلات از پیش پای مردم محقق خواهد شد.
او ادامه داد: با پیروزی روحانی در انتخابات یازدهمین دوره از ریاست جمهوری مردم دارای امیدی شدند که برای حفظ و حراست از این امید در دل مردم تا تبدیل شدن به واقعیت نیازمند آنیم که تمام فعالان در بخشهای مختلف کشور دست دولت را به جهت یاری بفشارند.
معاول اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه از هرگونه نقدی استقبال میکنیم، عنوان کرد: بر این مبنا میتوانیم کارها و امور دارای ضعف خود را اصلاح کنیم و این بسیار خدمت بزرگی برای دولت به شمار میرود و البته اگر دوستان نقدکننده زحمت بکشند و راهکار ارائه دهند بسیار ممنون آنهاییم.
جهانگیری با تاکید بر اینکه با کشف تلفن تغییرات وسیعی در حوزه ارتباطات شکل گرفت، اظهار کرد: عدهای در این دوره دنبال این بودند که موبایل را در داخل کشور تولید کنند اما با توجه به سرعتی که تکنولوژی پیشرفت میکرد معتقد بودیم اگر چنین مجموعهای نتواند خود را با پیشرفت تکنولوژی و تحلیل از وقایع آینده آن تطبیق دهد فاصلهمان با کشورهای دیگر بیشتر از گذشته خواهد شد.
او IT را یکی از بخشهای مهم در پیشبرد حوزههای مختلف کشور دانست و گفت: برای اداره کشور نیازمند کارهای زیرساختی هستیم که اکثر این امور توسط فناوری اطلاعات و ارتباطات قابل انجام است.
وی ادامه داد: بخشی از ترافیک وسیع تهران با استفاده از ابزارهای ICT قابل حل است و میتواند در وقت مردم صرفهجویی شود.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه برخی میگویند وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور خوب است باید گفت: اگر دولت الکترونیکی ایجاد شده است پس چرا 500 هزار شغل جدید در دولت ایجاد کنیم؟
جهانگیری با اشاره به نقش وزارت ICT در پیشبرد درآمدهای کشور گفت: این وزارتخانه مهمترین بخش درآمدی کشور است و درآمد به معنای واقعی در این بخش شکل میگیرد و به عنوان مثال یکی از کشورهای پیشرو در استفاده از این حوزه کشور هندوستان است که با سرمایهگذاری بر روی حوزههای نرمافزاری و خدمات فناوری اطلاعات رشد درآمدهای اقتصادی خود را ارتقاء داده است.
او با تاکید بر اینکه شورای عالی فضای مجازی برای رفع دغدغههای این حوزه ایجاد شده و خودش نمیتواند دغدغهزا باشد گفت: طبق بررسیها و گزارشاتی که وزارتخانه ارتباطات وفناوری اطلاعات ارائه خواهد داد مشکلات این بخش و شورا نیز حل خواهد شد تا ظرفیتهای مغفول مانده در این حوزه از جمله نرمافزار و صادرات آن دارای رونق پیش از این شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این حوزه میتواند اشتغالزایی وسیعی را به دنبال داشته باشد چرا که اگر سابق بر این برای توسعه اشتغالزایی به دنبال خروج نیروهای افغانی از کشور بودیم، امروزه جوانان ما با توجه به اینکه دنبال مدارک لیسانس و فوقلیسانس هستند مطمئنا حاضر نیستند بر سر چنین کارهایی حاضر شوند و از این حیث باید در حوزه ICT سرمایهگذاریهای ارتقا یابد.
منبع : تسنیم